BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2011. március 28., hétfő

Kampány (updated)



Több mint fél éve indítottam útjára a kampányomat és vegyes érzelmekkel szemlélem, ahogy terjed és növekszik. Mindig örülök, ha valaki ír hogy csatlakozni szeretne hozzá, de sajnos az emberek 70%-a még csak nem is hallott rólam, nem is járt az oldalamon és mégis kiteszi a kampány bannerét. Szerintem ez nem tisztességes és legfőképpen nem hiteles. Azt sem tudják hogy miről szól a kampány valójában. Több oldalon láttam már, hogy azt hiszik hogy ez egy díj, vagy hogy egy fanfic-ellenes kampány, (szó sincs róla, csupán arra buzdítom/buzdítjuk a tehetséges írókat, hogy merjenek saját történetbe kezdeni, és ne ragadjanak le a fanfic írásnál) a legdurvább az volt amikor Bella&Edward fanfic oldalon láttam viszont a bannert, se belinkelve, se a nevem nincs feltüntetve és amikor rákérdeztem hogy mi ez, az oldal tulajdonosa annyit válaszolt: egy díj amit kaptam és ha nem tetszik el lehet húzni az oldalról. :S
Szerintem ti sem örülnétek a helyemben. Ezért hoztam néhány intézkedést a kampánnyal kapcsolatban! Először is, egy kis emlékeztető, aztán a szabályok!

Kitaláltam egy kampányt amivel a SAJÁT ötletből származó SAJÁT történetű, SAJÁT szereplős történeteket szeretném népszerűsíteni! Elég a fanficekből!Egy sikeres író történetét átírva, más karaktereit lemásolva könnyű népszerűségre szert tenni! Sablon alapján könnyű oroszlánt rajzolni!:) Legyen ennek vége! Éljenek az igazi, kreatív írók! És legyen sok egyedi, izgalmas történet végre!
A kampány lényege nem az, hogy a fanficek eltűnjenek, hanem hogy a tehetséges írók végre merjenek saját történetbe kezdeni. Sajnos tapasztalatból tudom, és másoknál is láttam, hogy ha a blogra látogatók nem látják a szereplők között Bellát, Edwardot, vagy a Vámpírnaplók főhőseit, akkor esélyt sem adnak a történetnek! Pedig egy saját történetben sokkal több munka van, mint egy fanficben.
A csatlakozni kívánó írók teendői:

  • Kérlek ha egyetértesz a kampányommal, és saját történetet írsz és szívesen olvasod őket, akkor tedd ki ezt a bannert a blogodra és linkeld be az oldalamon ezt a bejegyzést!
  • Írj pár sort az olvasóidnak hogy miért tartod fontosnak ezt a kampányt, miért csatlakoztál hozzá.
  • Kövesd a blogomat, hogy mindig azonnal értesülj a friss fejleményekről, kampánnyal kapcsolatos hírekről.
  • Ajánld a kampányt egy saját történetet író bloggernek, aki még nem csatlakozott hozzá.
  • A kampány bannerét a ms.stargate@vipmail.hu címen kérd el és NE VIDD EL SZÓ NÉLKÜL AZ OLDALRÓL!

Köszönettel

Moon Angel

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát eddig is tudtam hogy vannak pofátlan emberek, de ez azért durva! :S

*Kitty*

Eslina írta...

Szerintem nagyon jó kampányt indítottál :D
Az én első törim is fices volt, de azt nem publikáltam, viszont az első blogomat egy saját törivel fogom kezdeni és folytatni is, mert ficekből több van, mint elég -.-"
Ha megnyitom a blogom, akkor mindenképpen írok egy mailt és elkérem a bannert :D

Rica Whimsy írta...

Sajnálom, a bannert töröltem...

Pedig ez egy szimpatikus kezdeményezés lett volna.
Erre a bejegyzésre viszont sem a Cacoethes Scribendiről sem a másik oldalakról ahol jártam nem mutatott link. Amikor kerestem Moon Angelt a google segítségével találtam meg és a banner felett nem volt figyelmeztetés, hogyan működik a csatlakozás. Nem fanfic író vagyok, több irodalmi kör tagjaként tettem ki ezt a bannert, nyomtatásban megjelent antológiákbn szerepeltem. Kitettem ezt a bannert mert szimpatikusnak találtam a kezdeményezést...
Ha neked ez fáj, nagyon sajnálom...

A korrekt tájékoztatásra is illene odafigyelni mielőtt valakivel tiszteletlenül bánsz.

Üdvözlettel: Rica Whimsy

Marianna von Birken írta...

Kedves Moon Angel!

Én is hadd keljek Rica védelmére! Én csinálom a Cacoethes Scribendit, és amikor kitettem a kampányodat szöveggel, belinkelve a profilodaladat, még az első verzió volt érvényes. Gondolj kérlek arra, hogy akik ezt a bannert akkor kitették az oldalukra, az akkori, eredeti szöveget írták alá-fölé, vagy hivatkoztak rá linkkel. Így ezekre a blogokra tévedő emberek, akik egyetértettek a kampányoddal, abban a formában vitték tovább - és bármilyen furcsának vagy felháborítónak tűnik is számodra, de nagyon nem valószínű, hogy minden egyes illető, aki támogatja a kezdeményezésedet, rendszeres látogatója is a blogjaidnak - ahogy többek közt én sem -, így értesülni sem tud/tudott az updateről. Ezért megkérlek arra, hogy előbb mérj, aztán vágj!

És jobb, ha belenyugszol, hogy most már úgyis terjedni fog, mert sokan az első verzió megjelenéskor tettük ki, és tovább viszik mások. Bár tőlem nem fogják, mert ezennel eltüntetem mind a Scribendiről, mind a történetes oldalamról.

Továbbá micsoda tragédia, hogy valaki merészelte kitüntetésként továbbadni - nemhogy örülnél neki, hogy ilyen sikere van az egyedi történetek íróinak köreiben... Hidd el, aki olvassa az updatedet, meg fog kérni, de mint említettem, nem mindenki visszatérő vendég a blogodon, úgyhogy tisztelettel megkérlek, kulturált hangnemben szólj az emberekhez, és mindenek előtt gondolkozz - az sem árt, ha logikusan teszed!

Volt szerencsém!

Anna írta...

Sajnálom ha valakit megbántottam, de szerintem teljesen jogosan várom el hogy aki csatlakozik a kampányomhoz az legalább 1x látogasson el a blogomra, mivel én is időről időre megnézem a kampányhoz csatlakozott blogokat. Azt hogy ki mikor és hogyan értesült a kampányról sajnos nem tudhatom, de én mindenkit a jelenlegi szabályok szerint kezelek és szerencsére a jelentkezők 99%-a mielőtt csatlakozna udvariasan megkérdezi hogy csatlakozhat e és nem pedig odavágja nekem egy chatbox üzenetben hogy csatlakozott a kampányomhoz. Pedig ezek az emberek nagyrészt tizenéves amatőr írók és nem pedig publikált profik.
Eddig soha senki nem panaszkodott a kampány miatt, sőt sokan akik még a kampány kezdetekor csatlakoztak kicserélték a linket és a szöveget is, anélkül hogy kérnem kellett volna.
Mivel a kampány az én ötletem volt ezért úgy gondolom jogom van változtatni rajta ha úgy érzem mások visszaélnek vele esetleg jogtalanul használják.
Szerintem teljesen reális elvárás az hogy aki csatlakozik a kampányomhoz tisztában legyen vele, hogy mit is jelent, valamint rendszeresen látogassa az oldalamat az esetleges változások miatt, stb...

Az új szabályok szerintem beváltak eddig senki nem panaszkodott miattuk, sőt rengeteg pozitív visszajelzést kaptam.

Moon Angel

Gabi írta...

Most láttam ezt a kampányt és nagyon tetszik! Nekem ugyanúgy 2 független történetem van, és igenis jobban kell pedálozni, hogy az emberek elolvassák. Szerintem Edward és Bella vagy Rob és Kris kapcsolata mindenkiben elindít egy kis írási vágyat, de én igazán a független sztorikat érzem át a leginkább. Csak így tovább a kampánnyal! :)

Üdv,

Gabi